16 „legjobb munkahely” akadt az idén

Az idén 16 magyarországi vállalat kapott "legjobb munkahely" bizonyítványt a Aon Hewitt humánerőforrás tanácsadó cég felmérése alapján, a díjakat szerdán Budapesten adták át – közölte a társaság szerdán.

A kutatásban 76 vállalat vett részt, összesen 32 000 munkavállaló és 450 felső vezető válaszait dolgozták fel. Az ezernél több munkavállalót foglalkoztató nagyvállalati kategóriában az Allianz Hungária Zrt., a Diageo Üzletviteli Szolgáltatások Kft., a dm Kft., valamint a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. lett a legjobb munkahely.

A közepes, 250-1000 fős vállalatok közül a B. Braun Avitum Hungary Egészségügyi Szolgáltató Zrt., a Decathlon Magyarország és az Eurofamily érdemelte ki a címet.

A kisebb, 50-250 fős cégek legjobbjai lettek az Alpiq Csepeli Vállalatcsoport, az Atlas Copco-Industrial Technique Hungary Kft., a Cisco Systems Magyarország Kft., a Faulhaber Motors Hungaria Kft., a Hilti Hungária Kft., a Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt., a Macher Gépészeti és Elektronikai Kft., a MAPEI Kft. és a Veeva Systems Hungary Kft.

Az idén kitüntetett vállalatok dolgozóinak 79 százaléka érzi úgy, hogy a szervezetükről mint munkahelyről kialakult külső kép, az "employer brand" összhangban áll személyes tapasztalataikkal. A legjobbaknál a megkérdezettek 81 százaléka ért egyet azzal, hogy ha a vállalat sikeresen eléri a kitűzött céljait, a pénzügyi eredményekből a dolgozók is részesülnek, szemben az 55 százalékos magyar átlaggal.

Ezenkívül a felső vezetés emberközpontúsága és őszinte kommunikációja, a fejlődési és előrelépési lehetőségek, az elismerés, valamint a hatékony munkavégzés feltételeinek megteremtése különbözteti meg leginkább a legjobbakat. Azt, hogy ez megtérülő befektetés, a pénzügyi mutatók is igazolják – derül ki a felmérésből.

A díjátadón Veres Rita, az Aon Hewitt cégvezetője a kutatás eredményeit összegezve elmondta: "a 2015-ös évet a munkaerőért folytatott küzdelem jellemzi, ezt igazolják az adatok is. Egyre több vállalatnak okoz gondot nem csupán a tehetségek megtartása, hanem a céghez vonzása is."

A közlemény idézi Cseresnyés Pétert, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkárát is, aki kifejtette: "a versenyszférában még több munkahelyre van szükség, amihez biztosítani kell a megfelelő képzettségű és mennyiségű munkaerőt, de a hazai bérek felzárkóztatását sem lehet figyelmen kívül hagyni, hiszen a fiatalok itthon tartásához a versenyképes fizetések elengedhetetlenek."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.