Zuhant a Suzuki nyeresége

Kétharmadával csökkent a japán Suzuki éves nyeresége - derült ki a vállalat márciusban záródó pénzügyi évének adataiból. Csökkentette a veszteségeket az indiai eladások bővülése illetve a kisautó-értékesítés visszafogottabb esése.

A japán Suzuki autóipari csoport adózott eredménye 65,8 százalékkal 27,4 milliárd jenre esett a március végén zárult pénzügyi évben az egy évvel korábbi 80,2 milliárd jenről. A döntően kisautókat és motorkerékpárokat gyártó cég a tengerentúli eladások visszaesése, illetve a jen erősödése miatt nehéznek ítéli meg a most folyó pénzügyi évet is.

Az üzleti év utolsó negyedében az adózott eredmény 54, az árbevétel 27 százalékkal esett. A veszteséget a csoport az indiai piaci eladások bővülése révén, illetve annak köszönhetően tudta elkerülni, hogy a kisebb méretű autók piacán kisebb volt a forgalmi visszaesés.


A Suzuki csoport árbevétele a lezárult üzleti évben 14 százalékkal 3005 milliárd jenre csökkent a megelőző évi 3502 milliárdról, miközben a működési eredmény 49 százalékkal 76,9 milliárd jenre csökkent.


A vállalat a most folyó 2010-es pénzügyi évben adózott eredménye 82 százalékos, működési eredményének pedig 87 százalékos csökkenésére számít. A forgalom visszaesését 24 százalékosra prognosztizálja a vállalat.

Fordulatra a konszern a folyó pénzügyi év felétől, szeptember végétől számít. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.