Zajvédett hálószobák Üllőn

Védi a zajtól az üllőieket a Budapest Airport. A ferihegyi légikikötő üzemeltetője hatvan ingatlan hálószobáiban szigetelt.

Befejeződött a Budapest Airport (BA) önkéntes zajszigetelési programjának első szakasza, melynek keretében a ferihegyi repülőtérrel szomszédos Üllő leginkább érintett területeinek passzív akusztikai védelmét végezte el a légikikötő üzemeltetője.

A program első fázisában a BA Üllőn, a zajterhelésnek leginkább kitett lakások hálószoba-ablakain végzett zajszigetelést, valamint szellőztető berendezést helyezett el annak érdekében, hogy csukott ablakok mellett is lehetséges legyen a friss levegő beáramlása.

Eredetileg az első fázis tervezett költségeire közel 60 millió forintot különített el a Budapest Airport. Az érintett tulajdonosok harmada élt a felkínált lehetőséggel, és több, mint 60 ingatlan kapott passzív akusztikai védelmet összesen közel 20 millió forint értékben.

A programmal a BA önkéntes vállalást teljesít, hiszen az intézkedéseket a jogszabályok csak a zajgátló védőövezetek kijelölését követően tennék kötelezővé. Az övezetek kijelölési eljárása azonban még folyamatban van.

A kivitelezési munkák a múlt év novemberében kezdődtek meg. A BA kevesebb, mint három hónap alatt teljesítette vállalását.

A BA továbbra is tervezi, hogy ígéretéhez híven az Önkéntes Zajszigetelési Program második fázisába bevonja a többi szomszédos önkormányzat érintett lakóközösségeit is.

A repülőtérrel szomszédos XVIII. kerület és a BA között született megállapodás értelmében a program következő állomása Pestszentlőrinc–Pestszentimre lesz, ahol várhatóan februárban megkezdődik az érintett lakosság tájékoztatása.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.