Yvette vad volt, de karcsú

Végzett Yvette: a ciklon végigsöpört hazánkon. Az Aegon Magyarország máris összesítette a kárbejelentések számát és a károkat. A számla szerényebb, mint várták. A biztosító közlése szerint, a legnagyobb széllökésekre csütörtökön került sor, a Balaton térségében volt, ahol óránként 120 kilométeres széllökést is mértek.

A heves széllökések következtében a Balaton több helyen elárasztotta az utcákat. Több mint száz ember hagyta el ideiglenesen otthonát Tornanádaskán, ahol huszonhat családi ház rongálódott meg a viharban: három helyen a tűzfal repedt meg, a többi ingatlan tetejéről pedig levitte a cserepeket és a palát a szél. A szél mellett a lezúduló nagymennyiségű csapadék is gondokat okoz, árvízvédelmi készültséget rendeltek el 198 kilométernyi szakaszon a Rábán, a Murán, a Hernádon, valamint a Sajón.

Yvette ezzel együtt karcsú volt. A rendkívüli időjárás nem okozott kiemelkedően sok kárt. A piacvezető lakásbiztosítóhoz péntek reggelig 800 meteorológiai kárbejelentés érkezett, a károk becsült összege megközelíti a 68 millió forintot.

A legtöbb bejelentés Borsod, Somogy és Baranya megyéből érkezett, és döntő részük, számszerint 512, vihar okozta kár.

„A mostani vihar is bebizonyította, ha figyeljük az előrejelzéseket, és idejében elkezdődik a védekezés, akkor az ingatlanokat érő károk egy része elkerülhető" – vélekedett Szombat Tamás, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.