Yahoo: kínos vezérigazgató-bukás

Igencsak kínos fejlemény történt a meghatározó internetes cégek küzdelmében amúgy sem a legjobban álló Yahoonál. A januárban kinevezett vezérigazgatónak mennie kellett, mert hamisan tüntette fel életrajzában másoddiplomáját.

Nem volt hosszú életű Scott Thompson vezérigazgatói karrierje a Yahoo élén. A menedzsert januárban nevezték ki a vállalat élére, ám miután életrajzában hamisan tüntette fel másoddiplomáját, távoznia kellett. 

A fejlemények mögött aligha meglepő módon hatalmi harcok húzódnak. A hamis közlésre az a Third Point fedezeti alap akadt rá, amely a Yahoonak az 5,6 százalékát birtokolja, s korábban szerette volna embereit a társaság vezetésében "elhelyezni".

A Third Point emberei a Yahoo éves jelentésében akadtak arra a közlésre, hogy Scott Thompson számítógép-tanulmányokból és számvitelből is diplomával rendelkezik, noha ez előbbi esetben nem volt igaz.   

Az új vezér nem a cégen kívülről érkezik, hiszen a vállalat alelnöke, Ross Levinsohn ül majd a vezérigazgatói székbe, aki korábban a Fox televíziónál is dolgozott. 

Az egy hete kirobbant botrány Patti Hart karrierjét is kettétörte – legalább is a vállalatnál –, aki a vezérigazgató kiválasztásáért volt felelős.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.