A Waberer's viszi az Electroluxot

A Waberer's kamionjaira bízta termékeit az Electrolux: a Kelet-Közép-Európa piacvezető logisztikai vállalatának számító közúti fuvarozó vállalat és a világ vezető háztartási, illetve nagykonyhai készülék-gyártó cége három évre szóló, 75 millió eurós szerződést kötött.

A stratégiai megállapodást Wáberer György, a Waberer’s International Zrt. elnök-vezérigazgatója és Fredrik Nergell, az AB Electrolux EMEA (Európa-, Közel-Kelet és Afrika) régióért felelős logisztikai és alkatrész-beszerzési igazgatója látta el kézjegyével Budapesten.

A megállapodás értelmében az Electrolux legnagyobb közúti fuvarozó szolgáltatója továbbra is a Waberer’s, amelynek 2500 kamionból álló flottája teljesíti az európai megbízások jelentős részét. Az Európa hatodik legnagyobb közúti fuvarozó társaságának számító cég kamionjai juttatják el a jászberényi és nyíregyházi Lehel Hűtőgépgyárban készült berendezéseket az európai uniós piacokra. De teljesítik az Electrolux németországi, olaszországi, spanyolországi, lengyelországi, svédországi, franciaországi, finnországi és angliai érdekeltségei közötti fuvarokat is.

Wáberer György elnök-vezérigazgató rámutatott, hogy az immár harmadik hosszú távú együttműködés a törékeny európai gazdasági környezetben két töretlenül fejlődő, erős piaci alapokon nyugvó stabil vállalat között jöhetett létre. A két társaság szakemberei a gyorsan változó piaci viszonyokra hagyományosan együtt keresik a megoldást.

Lajkó Ferenc, a Waberer’s International Zrt. fuvarozási és szállítmányozási vezérigazgató-helyettese kiemelte, hogy a fuvarozási ágazatban egyáltalán nem jellemző több évre szóló együttműködés aláírása. Az Electrolux egyike a Waberer’s azon partnereinek, akikkel a közös munkának hosszú hagyománya van. Évi 25 ezer komplett rakományt szállít Európa hat piacára, és szerelvényeik nagyságrendileg 30 millió kilométert tesznek meg az Electrolux áruival.

A megállapodás értelmében a két fél negyedévente felülvizsgálja az áruforgalmat, a teljesített fuvarmegbízások folyamatait, és közösen találnak megoldást a logisztikai költségeknek a legkorszerűbb logisztikai eljárásokkal való csökkentésére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.