Vonattal utazna? Vasárnaptól figyeljen, mert spórol a vasút

Életbe lép a MÁV-Start új menetrendje: vasárnaptól a nemzeti vasút naponta 47 személyszállító vonattal kevesebbet közlekedtet. A járatok kilométerben mért teljesítményének egy százalék alatt maradó csökkentésével másfél milliárd forintot spórolnak.

A MÁV-Start közleményében mindenesetre nem a szerény megtakarítások lehetőségét hangsúlyozza. Az ígéretek szerint amúgy is a szolgáltatásfejlesztésre szánt összegek felemlegetése helyett arról írnak: a december 10-ig érvényben lévő menetrend módosításainak köszönhetően több millió meglévő és leendő utas számára érdemben bővül az utazási kínálat és javul a szolgáltatás minősége.

Mi több, lehet örülni annak is, hogy a vasúttársaság kihasználja az uniós forrásból idén befejezett és megkezdett beruházások, a felújított pályák és kocsik, továbbá a beszerzett új motorvonatok jelentette előnyöket is.

Óránként közlekednek InterCity vonatok Győrbe, Budapestről fél órával csökken az utazási idő Linz, Salzburg és München irányába. Jövőre pedig a MÁV-Start év közben is gyakrabban hangolja a menetrendet az igényekhez és a befejezett fejlesztésekhez.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.