Vonatra szállítja át a válság a turistákat

Mintegy negyven százalékkal nőtt az InterRail igazolvánnyal utazók száma tavaly. A gazdasági válság következtében 26 év felett is egyre többen választják az eredetileg főként kispénzű diákok számára létrehozott vasúti tiketteket.

Az olcsóbb megoldások felé fordította a globális gazdasági válság az utazni vágyókat: a korábbinál erőteljesebben, 37 százalékkal nőtt az Európát vasúton beutazók száma 2008-ban. Az idén további gyarapodásra számítanak, mert a kedvezményes utazási igazolvány ára 2007 óta változatlan.

Az igazolványt biztosító Eurail Group G.I.E. keddi bejelentése szerint a tavalyi mintegy negyven százalékos emelkedés mintegy 240 ezer utazót jelent. Bár az InterRail igazolványt elsősorban a 18-25 éves, alacsony költségen utazó fiatalok számára hozták létre, használata nem korlátozódik erre a korcsoportra, 26 éven felüliek is igénybe vehetik, valamivel drágábban. A 26 éven felüli InterRail használók aránya 2007 óta 27-ről 30 százalékra nőtt a teljes használói körön belül.

Az "InterRail Global Pass" igazolvánnyal jelenleg Európa 30 országába lehet vasúton kedvezményesen eljutni. Egy ötnapos ifjúsági utazási igazolvány - másodosztályon - legalább 150 euróba kerül, ennek 26 éven felüli változata legkevesebb 249 euró jelenleg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.