Vonatjegyvásárlás hamarosan mobillal is

Várhatóan már az év végétől sorban állás nélkül, mobiltelefonon is lehet majd vonatjegyet venni a MÁV-Start Zrt. járataira. Üröm az örömben, hogy csak teljes árú jegyet lehet így vásárolni.

Mobiltelefon-egyenleg terhére történő vasúti menetjegy-vásárlást biztosító rendszer kiépítésére kezdeményezett közbeszerzési eljárást a MÁV-Start Zrt. A társaság hangsúlyozza: a már működő e-Ticket rendszeren belüli fejlesztéssel  az utasok telefonos ügyfélszolgálaton keresztül is választhatnak menetjegyet, várhatóan az év végétől.

A vásárlást a MÁVDIREKT helyi tarifával hívható telefonszámának tárcsázása után az ügyfélszolgálat munkatársai bonyolítják majd le. Az utasok egy 10 számjegyből álló kódot kapnak a hívás befejeztével, amelyet a pályaudvarokon elhelyezett menetjegy automatákba kell beütniük a jegy megszerzéséhez - ismerteti a rendszert a cég.

A vasúttársaság megjegyzi: a jelenlegi törvényi szabályozás mellett a mobiltelefon-egyenleg terhére történő vásárlásnál csak teljesárú menetjegyeket, valamint IC pót- és helyjegyeket válthatnak az utasok. A MÁV-START tájékoztatása szerint a 2008. június 16-án indított  internetes jegyértékesítési rendszerben az utasok mintegy 330 ezer  jegyet vásároltak egy év alatt, a regisztrált és aktivált  felhasználók száma 67.620. A tranzakciók többsége a hétvégén  történik, a legtöbb internetes menetjegyet a Keleti pályaudvaron vették át az utasok - fűzik hozzá.

A menetrend már most is elérhető mobilon, a jegyvásárlásra még egy kicsit várni kell
Várakozó utasok a vasutassztrájk ideje alatt a Nyugati pályaudvaron
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.