Vodafone-központ Miskolcon

Területi ügyfélszolgálatot létesít Miskolcon a Vodafone - jelentették be az érintettek.

A Vodafone Magyarország területi ügyfélszolgálati központot alakít ki Miskolcon - jelentette be pénteken Káli Sándor polgármester és Beck György, a mobiltársaság vezérigazgatója. Az egység, amelynek kivitelezése májusban kezdődik, várhatóan egy-másfél év múlva működik teljes kapacitással. A belvárosban, ötszázmillió forintból létesülő komplexum a tervek szerint mintegy háromszáz főt foglalkoztat majd. Beck György kifejtette: a Vodafone Magyarország dolgozói létszáma így a kétezer főt is elérheti.

A vezérigazgató tájékoztatása szerint a távközlési vállalat azért választotta Miskolcot, mert fontosnak tartották, hogy a jelentős munkanélküliséggel küzdő régióban munkahelyet teremtsenek. Emellett a Miskolci Egyetemen folyó magas színvonalú képzés hosszú távon is biztosítja számukra a megfelelő szakemberellátást. A központba főleg közép- és felsőfokú végzettségűeket várnak.

Szabó József, az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ igazgatója úgy fogalmazott: a következő néhány hónapban Borsod-Abaúj-Zemplén megye számára hét, már megkezdett beruházás mintegy ezerháromszáz új munkahelyet teremt. Az újonnan letelepülő vagy a létszámot bővítő vállalkozások között vannak elektronikai, vegyipari, vasipari cégek és klímaberendezés-gyártók is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.