Vizsgálat a Székesfehérvár-Tárnok vasútvonal ügyében

Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter felkérte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) elnökét, hogy indítson vizsgálatot a Székesfehérvár-Tárnok vasúti pályaszakaszra kiírt tender ügyében, nézze meg, történt-e szabálytalanság az ügyben, a vizsgálat végéig ne írják alá a szerződést.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az MTI érdeklődésére közölte, hogy a miniszter felkérésére elindították a vizsgálatot, hiszen az ajánlatok között több milliárd forint különbség van.  Megjegyezték: emellett pedig Magyarországon a tapasztalatok azt  mutatják, hogy a tender vesztesei meg szokták óvni az eredményt.

Az Index internetes hírportál csütörtökön arról írt, hogy a Tárnok és Székesfehérvár közötti 40 kilométeres vasúti pályaszakasz uniós támogatással megvalósuló felújítására kiírt tendert a Strabag-érdekeltségű konzorcium úgy nyerte el négy pályázó közül, hogy csak a harmadik legjobb árat kínálta, a vetélytársakat az eljárásból kizárták.
Bajnai Gordon az MTI kérdésére válaszolva elmondta: az Index ügyről szóló írása felvet olyan szempontokat, amelyek valóban aggályosak lehetnek. Példaként említette, hogy jelentős értékről, van szó, az ajánlatok között több milliárd forint különbség van, ezért mindenképpen indokolt a vizsgálat.



Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.