Vitték a szociális tűzifát Borsodban

Nagy szükség van a szociális tűzifára. Noha szegénység állítólag legfeljebb elvétve fordul elő, csak a borsodi térségben 18 ezer köbméter fa kelt el.

Befejeződött a szociális tűzifaprogram a miskolci székhelyű Északerdő Erdőgazdasági Zrt.-nél, amely 193 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzattal kötött szerződést. A települések összesen mintegy 18 ezer köbméter tűzifát vásároltak a cégtől.

Zay Adorján, a társaság vezérigazgatója elmondta: a községek, kisvárosok eltérő mennyiségeket igényeltek, volt olyan település, amely csupán kettő, de akadt olyan is, amely több mint 750 köbméter tüzelőt vett át.

Megjegyezte, elsősorban tölgy-, cser- és bükkfát értékesítettek, a program teljesítésében a társaság mind a 14 erdészeti igazgatósága részt vállalt, és bár a januári enyhe, csapadékos időjárás sok helyen nehezítette a termelést és a szállítást, végül minden önkormányzat időben hozzájutott a tüzelőhöz.

Emlékeztetett arra: a Belügyminisztérium által meghirdetett programban az ötezer lélekszám alatti települések vehettek részt, a kormány összesen hárommilliárd forintot fordított a szociális tüzelőanyag-támogatásra ezen a télen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.