Viszik a Sara Lee légfrissítő üzletágát

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a Procter&Gamble Company (P&G) megvásárolja a Sara Lee Corporation (Sara Lee) légfrissítő üzletágát - közölte döntést szerdán a hatóság.

A GVH megállapította, hogy a Sara Lee légfrissítő üzletága és a P&G magyarországi tevékenysége között nincs átfedés, a tranzakció által csak a P&G által forgalmazott termékek köre, portfoliója fog bővülni. A versenyhivatal szerint a rendelkezésére álló adatok alapján nem merült fel olyan körülmény, mely alapján az összefonódás következtében káros versenyhatás lenne valószínűsíthető.

A tranzakció a Sara Lee szervezetét nem érinti, csak a Sara Lee-csoport légfrissítő üzletágának bizonyos eszközeit, amelyeket az Ambi Pur márkanév alatt átruháznak a P&G-re Magyarországon és világszerte - írja közleményében a GVH. A P&G összefonódás iránti kérelmet több nemzeti versenyhatósághoz is beadta.

A tranzakció engedélyezésére Magyarországon kívül Ausztria, Németország, Norvégia, Ukrajna és Törökország versenyhatóságai és az Európai Bizottság előtt is indult eljárás. A Sara Lee Corporation Légfrissítő Üzletága a Sara Lee Corporation leányvállalatai tulajdonában álló Ambi Pur márkanévből, az e név alatt forgalmazott áruk előállításához szükséges eszközökből tevődik össze.

Az üzletágnak Magyarországon nincs termelőegysége. A Sara Lee Corporation magyarországi cége a Sara Lee Hungary Gyártó és Kereskedelmi Zrt. többek között légfrissítők, így az Ambi Pur márkanevű termék importálásával és forgalmazásával foglalkozik.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.