Visszavonta fúziós versenyhivatali kérelmét a Ringier és az Axel Springer

A Ringier és az Axel Springer visszavonja magyarországi vegyesvállalatának versenyhivatali jóváhagyására vonatkozó kérelmét

A Ringier Axel Springer Media AG két tulajdonosa, a Ringier AG és az Axel Springer AG, visszavonta a két cég magyarországi tevékenységének fúziójára vonatkozó versenyhivatali kérelmét.

A kérelem visszavonása eljárással összefüggő okokra vezethető vissza. A Magyarországon újonnan felállított Médiatanács nemrég negatívan, a Gazdasági Versenyhivatal számára kötelező erejűen foglalt állást a két cég fúzióját illetően.

A magyarországi leányvállalatok fúziója továbbra is a tervek között szerepel. A két kiadóvállalat a lehetséges opciók alapos mérlegelése után hozza meg döntését, hogy kérelmezik-e egy módosított fúziós terv engedélyezését, és ha igen, milyen formában.

A 2010. júniusa óta Lengyelországban, Szlovákiában, Csehországban és Szerbiában működő Ringier Axel Springer Media AG-ra nincs operatív hatása a magyarországi fúziós kérelem visszavonásának. A cég továbbra is folytatja erős márkáinak digitális bővítésén alapuló növekedési stratégiáját.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.