Visszavont balkáni célpont

Mégsem támogatja a szófiai légi járatokat az állam – tudta meg a Népszabadság a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól (NFM).

Az eredeti tervek szerint a kormány tendert ír ki a Szófia, Podgorica, Pristina, Szkopje és Tirana, valamint Budapest közötti légi járatok létrehozására és működtetésének támogatása, mert azok az állam szerint az ország gazdasági és kulturális kapcsolatai szempontjából fontosak, de piaci alapon nem nyújtanak vonzó gazdasági perspektívát a légitársaságok számára.

Úgy tűnik azonban, hogy a Wizz Air számára az egyik emlegetett járat mégis kínál ilyet. Erre utal legalábbis, hogy a kormánydöntést követően a légitársaság bejelentette: hetente háromszor közlekedő szófiai járatot illeszt téli menetrendjébe.

Honlapjukon már árulják is a jegyeket.

Korábban a piaci szereplők közül többen is aggályosnak tartották az állami támogatás odaítélését Szófia esetében, lapunknak névtelenül azt mondták: „le van játszva". Ezt tisztázandó fordultunk a szaktárcához, ahol közölték: a tervezett tendert nem írják ki a bulgáriai járatra, de ötödikként bekerül a támogatott járatok közé Szarajevó.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.