Visszavett az ÁKK: csökkent az érdeklődés a kincstárjegyek iránt

Az alacsony jegyzési érdeklődés miatt csökkentette a kibocsátást az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) a keddi 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukción.

Az ÁKK a megszokott 45 milliárd forintos összegben hirdetett meg 3 hónapos diszkont kincstárjegyet heti rendszeres aukcióján. A D101027 jelű 2010. október 27-én lejáró kincstárjegyre 52,550 milliárd forint értékben tettek ajánlatot az elsődleges forgalmazók, szemben az elmúlt heti jó kétszeres, 102,495 milliárd forintos túljegyzéssel.

Az ÁKK a meghirdetettnél alacsonyabb, 35 milliárd forint értékben fogadott el ajánlatokat, és a kibocsátást is a megszokott 58,5 milliárd forintról 45,5 milliárd forintra csökkentette. Az elfogadott ajánlatokon felül kibocsátott mennyiség az államkincstár értékesítési hálózatának ellátására szolgál.

Az aukción 5,47 százalékos átlaghozam alakult ki, 19 bázisponttal magasabb a múlt keddi aukció 5,28 százalékos átlaghozamánál, és 2 bázisponttal magasabb a hétfői másodpiaci referencia hozamnál.

Az átlaghozam az év eleji 5,91 százalékról április 27-ig folyamatosan csökkent, az akkori 4,80 százalékos mélypont óta a három héttel ezelőtti 5,31 százalékig emelkedett, majd az elmúlt két héten jó kétszeres túljegyzés mellett először 5,29 százalékra, majd 5,28 százalékra csökkent.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.