Fékez a Daimler, de Kecskemét megússza

Átértékeli beruházáspolitikáját a német Daimler. A cégnél „abszolút költségfegyelem” lép életbe, szerencsére ez a kecskeméti Mercedes-gyár megépítését nem érinti.

A stuttgarti Daimler autógyár elnöksége a jelenlegi értékesítési válság nyomán „abszolút költségfegyelemre” inti a céget: az elnökségi tagok által aláírt levél - a Stuttgarter Zeitung jelentése szerint - utal arra, hogy az elmúlt hónapokban bevezetett takarékossági intézkedések nem lesznek elegendők, és a cég összes  beruházását felülvizsgálják – írja az MTI.

"Teljes elsőbbséget élveznek a jövőbeni versenyképességet, termékeinket és technológiákat - mindenekelőtt a zöld technológiákat  - érintő, valamint az indiai, kínai és oroszországi tevékenységgel  kapcsolatos beruházások", írták a levélben. Azokat a beruházásokat, amelyek nem szolgálják közvetlenül a versenyképesség javítását, törlik vagy félreteszik, tették hozzá.

Érdeklődésünkre a Mercedes Benz magyarországi szóvivője, Kozári Edina elmondta, hogy a stuttgarti cég továbbra is az eredeti ütemtervnek megfelelően építkezik Magyarországon, nem lassítja a beruházás tempóját sem, és 2011-ben legördülnek az első autók a kecskeméti gyár szalagjáról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.