Visszaesés után javuló gázárhelyezés

Míg júliusban két összevetés szerint is romlott az európai fővárosok sorában Budapest energiaár-helyezése, addig augusztusban visszaszereztük a gázár szerinti, júniusban elvesztett második helyet - derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal nemrég közzétett, az európai nagyvárosok közműárait összevető adatsoraiból.

Júliusban az áramár szerinti listán Bukarest előzött és így a magyar fővárosban immár csak az ötödik legolcsóbb a lakossági áram. Ez több mint két és fél éve a legrosszabb adat.

A vásárlóerő szerinti gázárlistán júliusban Riga került Budapest elé, és sorolta hátra a magyar fővárost a hatodikról a hetedig legkedvezőbbnek járó helyezésre. Ez szintén több mint két éve a legkedvezőtlenebb helyezés. Augusztusban a helyezések nem módosultak, de a gázárak szerinti sorrendben ismét leelőztük a felmérésben szereplő 26 főváros közül egyedül EU-n kívüli Belgrádot, amely miatt júniusban sorolt vissza Budapest a másodikról a harmadik helyre.

A vásárlóerő szerinti áramár, valamint az átlagkereseten belüli közműköltségek aránya tekintetében továbbra is megmaradt kedvezőtlen, az átlagot rontó helyezésünk.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.