Visszaélt monopolhelyzetével a pécsi vízszolgáltató

A pécsieknek rendre jóval magasabb díjat kellett fizetniük a mellékvízmérők szakszerűségi vizsgálataira mint más, nem monopol, hanem versenypiacon működő cég ügyfeleinek.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eltiltotta a Pécset és környékét ivóvízzel ellátó céget a további jogsértéstől és másfél millió forintos büntetést rótt ki rá.

A versenyhivatal megállapította hogy a Pécsett és környékén monopol vízszolgáltató Tettye Zrt. sokkal nagyobb szolgáltatási díjakat szabott ki, mint a hasonló, ám nem monopolhelyzetben lévő cégek.

A GVH szerint e díjakat a Tettye fogyasztók számára hátrányosan, tisztességtelenül és túlzottan magas mértékben állapította meg. A GVH a bírság kiszabásakor a Tettye Zrt. 2011 májusa és 2015 márciusa között elért releváns árbevételéből indult ki.

A Tettye Zrt. a versenyfelügyeleti eljárás alatt tovább növelte a fogyasztókat terhelő költségeket a GVH Versenytanácsa előzetes álláspontjának, illetve a GVH korábbi, hasonló ügyekben hozott döntéseinek ismeretében és ellenére is. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.