Virágzik a fegyverüzlet

Rekordnagyságú, mintegy 200 millió koronás adózott nyereségre számít tavalyról a kézi lőfegyvereket gyártó Ceská Zbrojovka - közölte Lubomír Kovarík, a dél-morvaországi Uherské Hradiste városban székelő cég vezérigazgatója.

A Ceská Zbrojovka adózott nyeresége 2010-ben 138 millió koronát tett ki. Kovarík elmondta, hogy 2010-es évvel összevetve tavaly több mint 300 millió koronával emelkedtek a cég bevételei, s meghaladták a kétmilliárd koronát. A Ceská Zbrojovka a tavalyi évben rekordszámú kézi lőfegyvert - mintegy 171 ezer darab - gyártott. A gyár különféle pisztolyokat és puskákat állít elő.

"Rekordnyereséggel zárt a Ceská Zbrojovka amerikai leányvállalata is, amelynek bevételei meghaladták a 28,7 millió dollárt. A Ceská Zbrojovka tavaly nagy mennyiségű pisztolyt adott el az egyiptomi, illetve a thaiföldi rendőrségnek, s nagyon jól megy a vadászfegyverek eladása az orosz és az ausztrál piacokon" - jelentette ki Kovarík.

A Ceská Zbrojovka termelésének 70 százalékát külföldi piacokon értékesítették. Az éves cseh fegyverexport egynegyede esik a Ceská Zbrojovkára - jegyezte meg a vezérigazgató.Az idei pénzügyi terv szintén több mint kétmilliárd koronás bevételekkel számol. A gyár 1209 embernek adott munkát a tavalyi év végén.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.