Villanyautóval lép a piacra a Mitsubishi

A Mitsubishi Motors japán járműgyártó július elején piacra dobja első elektromos autóját. Az átszámítva tízmillió forintba kerülő jármű tulajdonosa egyetlen, hét óráig tartó alapos feltöltéssel 160 kilométeres túrára vállalkozhat.

A kezdetben csak Japánban megvásárolható, lítium-ion akkumulátorral üzemelő négyajtós gépkocsi egyszerre 160 kilométer táv megtételére alkalmas hét órán át tartó feltöltéssel. A gépkocsi 47 560 dollárba (mintegy 9,5 millió forint) kerül. Ez az ár több  mint a kétszerese a Toyota Prius, illetve a Honda Insight benzin- és  áramüzemelésű hibrid autójának.

A Mitsubishi a 2010 márciusában végződő pénzügyi év végéig 1400 i-MiEV névre keresztelt autót tervez értékesíteni. A következő évben  már 5 ezer autó eladásával számol a cég. A Mitsubishi jövő márciusig összesen 250 i-MiEV kocsit szállít Nagy-Britanniába, Új-Zélandra, Hongkongba és Szingapúrba.

A Mitsubishi azt tervezi, hogy 2020-ra teljes termelésének 20 százalékát az elektromos autók adják majd.
A cég elnöke szerint évi 30 ezer sorozat mellett válik nyereségessé az elektromos autók készítése. Ezt a szintet várhatóan 2013-ban éri el a Mitsubishi.

A Mitsubishi elnöke, Oszamu Maszuko mutatja be az i-MiEV elektromos kisautót
A Mitsubishi elnöke, Oszamu Maszuko mutatja be az i-MiEV elektromos kisautót
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.