Villanyautói után a Tesla gyára is égett

A rossz hírek ellenére sem gyengült a Tesla Motor részvényeinek árfolyama, de a közlekedésbiztonsági hatóság vizsgálatot indított a kigyulladó villanyautók ügyében.

Egy nappal azután, hogy a villanyautókat gyártó Tesla Motor vezetése közleményben nyugtatta megrendelőit, és cáfolta, hogy a kigyulladt három S modellje miatt rendkívüli akció keretében vissza kellene hívni kocsijait, tűz volt a társaság fremonti (Kalifornia) telephelyén. A Reuters híre szerint három ember megsérült az alumíniumprés-üzemben keletkezett tűzben.

Nem tett jót a márka hírének, hogy a forradalmi műszaki megoldásokat tartalmazó villanyautóból két hónap alatt három is kigyulladt közúton. Elon Musk, a Tesla Motor cégvezetője a hét elején még cáfolta a visszahívás hírét, annak ellenére, hogy az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság hivatalból vizsgálódik az ügyben. A cégvezető szerint a benzines autóknál 1300-ból egy gyullad ki, a Tesla villamos kocsiknál nyolcezerre jutott egy tűzeset. A szigorú észak-amerikai törésteszteken maximális eredményt ért el a Tesla, és az S modellek tüzeinél nem sérült senki. A nyilatkozat után 90 centtel emelkedett az immár 138,70 dolláros Tesla-részvény árfolyama.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.