Villámrajtot vett az új iPhone

Minden várakozást felülmúlóan sikerült az iPhone 5C és 5S modellek kereskedelmi premierje: az első hétvégén a tizenegy kiemelt piacon összesen kilencmillió készüléket sikerült értékesíteni belőlük, alaposan rácáfolva a maximum hatmillió darabos rajtot feltételező elemzőkre.

Egy évvel ezelőtt az iPhone 5-ös "csak" ötmillió darabos hétvégét zárt. A gyártó, az amerikai Apple tehát tartotta az iramot, azaz sem alkatrészhiányra, sem készlethiányra nem hivatkozott, mint azt - üzletpolitikai megfontolásokból - több elemző cég is feltételezte róla.

A rekordforgalom az utóbbi időben gyengélkedő árfolyamot is helyre rakja: a nyitás előtti kerekedésben 6 százalékot erősödött az Apple részvényeinek kurzusa, azaz pillanatok alatt ledolgozta a szeptember tizedikei készülékbemutató óta elszenvedett hét százalékos veszteséget.

A cég azt nem közölte, hogy az eladások hogyan oszlottak meg, azaz a színes műanyagházban kínált 5C alapmodell és az ujjlenyomat-felismerővel felszerelt 5S csúcsmodell közül melyikből kelt el több. Ez a befektetők számára fontos információ, ugyanis a csúcsmodellen darabonként sokkal nagyobb a nyereség, mint a fapados változaton.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.