Világszövetség vizsgálja a paksi blokkokat

Újra Pakson vizsgálódik a moszkvai központú Atomerőműveket Üzemeltetők Világszövetsége.

Teljes körű partnervizsgálatot tart a Paksi Atomerőműben a moszkvai központú Atomerőműveket Üzemeltetők Világszövetsége (WANO) - közölte az állami MVM Csoporthoz tartozó társaság az MTI-vel.

A partnervizsgálat, melyet az erőmű kezdeményezett, 2012. február 20-tól március 2-ig tart. A 21 tagú csoport tíz területen végez ellenőrzést. Ezek közé tartozik az oktatás-képzés, karbantartás vagy a tűzvédelem is. A munkacsoport tagjai helyszíni bejárásokat, ellenőrzéseket végeznek és személyes interjúkat készítenek - közölte Mittler István kommunkációs igazgató.

Tájékoztatása szerint a szakértőcsoportot a cseh Zbynek Grunda vezeti. Helyettese a szintén cseh Jaroslav Vlcek. A tagok között található orosz, örmény, ukrán, bolgár, finn, szlovák és amerikai nemzetiségű is.

A WANO külső, független nemzetközi szakemberei rendszeres, alapos és objektív vizsgálatokat végeznek a tagerőművekben, így Pakson is. Ezzel a cégek összehasonlíthatják saját tevékenységüket a legjobb nemzetközi tapasztalatokkal.

A paksi egység eddigi működése során a mostani a harmadik ilyen típusú vizsgálat. A szövetség 1992 februárjában a megalakulását követő első partnervizsgálatot épp a paksi erőműben folytatta le. A másodikra 2005-ben került sor.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.