Világmárkákkal lesz tele az új ferihegyi terminál

Luxusmárkák és a legnevesebb magyar áruk is megtalálhatók lesznek Ferihegy új terminálépületében, a SkyCourt-ban. Március 19-én és 20-án pedig bárki bemehet és megnézheti, akár repülőjegy nélkül is!

Luxusmárkák és a legnevesebb magyar áruk is megtalálhatók lesznek Ferihegy új terminálépületében, a SkyCourt-ban. A Heinemann új koncepciójú vámmentes boltja mellett a reptéren nyílik majd Gundel és Leroy étterem, Kentucky Fried Chicken és Burger King gyorsétterem, s jelen lesznek a nemzetközi konyha képviselői is.

A galérián az első számú kávézó a Costa Coffee üzlete lesz, amit a Lapker Zrt. üzemeltet majd. Ami az üzleteket illeti, Európában elsőként itt valósítja meg új chrystal froest üzlet-koncepcióját a Swarowski, de nyit üzletet a Ralph Lauren és a Hugo Boss is.

A terminálépületben, amely inkább hasonlít majd egy modern bevásárlóközpontra, kialakítanak egy magyar sarkot is, ahol a neves magyar borok, élelmiszerek és édességek kapnak helyet, de saját üzletet nyit a Herendi Porcelánmanufaktúra is.

A Herendi képviselője fontosnak tartotta megjegyezni, hogy kemény tárgyalásokat folytattak a reptérrel, de végül jutányos alap bérleti díjban állapodtak meg, amely a forgalom függvényében nő, azaz az üzlet sikerében a Budapest Airport is érdekelt. A reptér üzemeltetője 2-3 éves távlatban a jelenleg évi 30-35 milliós, kereskedelmi területről származó bevételét a negyedével szeretné növelni, ötéves távlatban a 35-40 százalékos növekedést sem tartzják kizártnak.

A Skycourt megnyitásával a kereskedelmi egységek alapterülete a kétszeresére nő Ferihegyen. A terminálépület hivatalos átadása 2011 március 18.-án lesz, az ezt követő hétvégén (március 19-20.) pedig nyílt napot tartanak. Ez idő alatt bárki bemehet a terminálépületbe, aki kíváncsi rá. Ezután egy szigorú biztonsági átvizsgálás következik, majd március 27-én adják át a forgalomnak az épületet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.