Mészáros Lőrinc lányának barátjához kerül a Magyar Építő

Az a Körösaszfalt veheti meg az ellen-Közgépként emlegetett Magyar Építőt, amelyet Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester lányának barátja irányít.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a Körösaszfalt Mélyépítő Zrt. közvetlen és egyedüli irányítást szerezzen a Magyar Építő Zrt. felett, megszerezve utóbbi részvényeinek többségét – közölte a GVH.

Az összefonódás hatásainak értékelésekor megállapították, hogy ugyan mindkét fél egyaránt építőipari kivitelezéssel foglalkozik, a vevő azonban kizárólag mélyépítési, a Magyar Építő-csoport pedig csak magasépítési tevékenységet végez.

Egységes építőipari piac feltételezése esetén sem kell káros versenyhatásokkal számolni, hiszen a két vállalkozáscsoport együttes érintett magyarországi piaci részesedése nem éri el a 20 százalékot – írja a GVH.

Az Opten adatai szerint az eladói oldalon tulajdonosként Kézér Gyula, Czetl István, Felföldy László, Tolnay Tibor, Várhelyiné Orosz Éva, Kasza Kálmán és Bräutigam Károly, míg a vevőén Szíjj László és Varga Károly áll.

Az origo emlékeztet, hogy a Körösaszfaltot 2014 novembere óta irányító, 28 éves Pálffy Balázs a kormányfőhöz közel álló felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc lánya barátjaként ismert. A Magyar Építőt pedig a piac a Közgép ellenében feltörekvő építőipari vállalkozásként tartja számon. A közgép tulajdonosa Simicska Lajos, aki sokáig szintén a Fidesz legbelsőbb köreihez tartozó vállalkozónak számított, ám tavalyi választási győzelmük óta összekülönbözött a kormányfővel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.