Videós ügyfélszolgálat indult a Telekomnál

Már éles üzemben működik a Magyar Telekom video call centere: webkamerával és mikrofonról arccal tudunk ügyet intézni a piacvezető szolgáltatónál.

Kezdetben három videocallcenteres munkaállomáson, reggel nyolctól este tízig mindennap fogadják az ügyfelek hívását, amelyen a mobil- és vezetékes, valamint a tévés szolgáltatásokkal kapcsolatos bármilyen ügyet el lehet intézni. A rendszer ötvözi a webes szolgáltatások és a személyes ügyfélszolgálat előnyeit. A mai éles indulás előtt mintegy két hónapig tesztelte a szolgáltatást a Telekom.

Video Call Center
Video Call Center

A videós rendszer alapvetően a számítógép kamerájának és mikrofonjának használatával működik, de az ügyfél bármikor dönthet például úgy, hogy lekapcsolja a webkamerát. Az ügyfélszolgálatos elő tudja hívni az adott ügyfél anyagát, ajánlatokat tud adni neki, és egy teljes értékesítési folyamat is lehetséges, melynek végén a cég kiszállítja a megadott címre a megvásárolt készüléket, vagy tartozékot.

Az ügyintéző ki tudja vetíteni a megvásárolni kívánt készüléket, annak jellemzőit és azt a konstrukciót, vagy konstrukciókat is, amelyet az ügyfél igénybe vehet az adott előfizetéssel.

Európában hasonló rendszer nem működik, ez is egy teszt, amely a Deutsche Telekom projektje. – Azért Magyarországra esett a választás, mert itt van egy olyan felkészült, innovációra nyitott gárda, amely képes volt rövid időn belül integrálni a rendszert a helyi rendszerbe – mondta el Keszég Attila, a Magyar Telekom vezérigzagató-helyettese. Hozzátette: még a Desutsche Telekom is nyitottan figyeli az eredményeket, mert nincsen tapasztalat az ilyen jellegű szolgáltatásokkal kapcsolatban.

A szolgáltatás igénybevétele nem igényel IT-tudást, mégis a fiatal, internetet rendszeresen használó felhasználókat tekintik elsődleges célcsoportnak – tette hozzá Keszég Attila. Azokat az ügyfeleket szeretnék ezzel a szolgáltatással megcélozni, akik normál esetben, csak kattintgatással nem vásárolnának online. A teszt során egy átlagos hívás tíz percet vett igénybe. A várakozási időt tekintve arra törekszenek, hogy néhány percnél ne legyen hosszabb a várakozási idő.

Amerikában az Amazon működtet hasonló szolgáltatást mintegy fél éve, ott az értékesítést támogatandó vezették be, annak érdekében, hogy a jelentkező munkatárs meg tudja oldani a vásárlás közben esetleg felmerülő problémákat. Ott az átlagos várakozási idő kilenc másodperc. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.