Vida Ildikó a VPOP élén is

Mostantól kormánybiztosként Vida Ildikó, az adóhatóság nemrég kinevezett vezetője irányítja a vám- és pénzügyőrséget is, a két szervezet összevonásáig.

A kormány az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal, illetve a Vám- és Pénzügyőrség egyesítésének előkészítése érdekében Vida Ildikót, az adóhivatal elnökét kormánybiztossá nevezte ki. Ez a két szervezet összeolvadásáig hatályos.

A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent határozat szerint a kormánybiztos irányítja a Vám- és Pénzügyőrség országos parancsnokának tevékenységét, előkészíti az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal, illetve a Vám- és Pénzügyőrség egyesítését. A feladat végrehajtása érdekében a két szerv tagjainak bevonásával integrációs munkacsoportot működtet.

Emellett előkészíti a két szervezet egyesítéséhez szükséges jogszabálytervezeteket. Szükség esetén intézkedést kezdeményez a két szervezetet felügyelő adópolitikáért felelős miniszternél az országos parancsnok tevékenységének irányításával, illetve a két szervezet egységesítésével kapcsolatos kérdésekben.

A kormánybiztos e tevékenységét díjazás nélkül látja el - áll a kormányhatározatban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.