Vezetői szinten karcsúsít a MÁV

Cáfolja a tömeges elbocsátások hírét a MÁV: a cég szerint alaptalanok a vasutasok negyedének utcára kerüléséről szóló szakszervezeti találgatások. A társaság az idén vezetői szinteken tervez karcsúsítást.

Ötezer vasutasnak adja ki az útját az idén a MÁV a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz) értesülése szerint. A sztrájkok szervezésében élen járó érdekvédelmi szervezet egy a "MÁV menedzsmentjéhez tartozó személy" tájékoztatására alapozva állítja: a vasút a megszorító intézkedések keretében készül a dolgozók negyedét érintő lépésre.

A vasút vezetése szerint mindez rémhírkeltés. A társaság közleménye szerint a MÁV Zrt. menedzsmentje a leghatározottabban visszautasítja a VDSzSz nyilvánvaló rémhíreit, valótlan állításait. Idei üzleti tervükben szó sincs ötezer munkavállaló elbocsátásáról. Ezzel szerintük a VDSzSz vezetőinek is tisztában kell lenniük, hiszen tagjai a társaság Felügyelő Bizottságának, amely pontosan ismeri a vasút terveit.

Mindez a MÁV szerint azt mutatja, hogy a VDSzSz immár tudatos hamisításokkal és csúsztatásokkal, rémhírekkel igyekszik felhergelni a vasutasokat és a közvéleményt, szándékosan zavart kelt.

A MÁV Zrt. a hatékony működés érdekében és a válságos gazdasági helyzetre tekintettel – más cégekhez, vállalatokhoz hasonlóan – a központi irányítás terén, vezetői szinteken tervez karcsúsítást, de ez távolról sem érinti a vasútközlekedés közvetlen lebonyolításában érintett munkaköröket.

Erről folyamatos az egyeztetés a vasúttársaságnál működő érdekvédelmi szervezetekkel.  A MÁV Csoport – ahogy eddig is – nagy hangsúlyt fektet a szakszervezetekkel való konzultációra, a folyamatos párbeszédre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.