Vezérváltás az Ersténél

Új elnök-vezérigazgató irányítja június 1-től az Erste Bank Hungary Zrt.-t: Radovan Jelasity a magyar hatóságok engedélyével foglalhatja majd el posztját. A távozását "újabb szakmai kihívásokkal" indokló Papp Editet váltó 43 éves szakember új szerepkörében a pénzügyi igazgatói feladatokat is ellátja majd.

Manfred Wimmer, az Erste Bank Hungary felügyelőbizottságának elnöke szerint Radovan Jelasity széles körben elismert bankár, aki alaposan ismeri a kelet-közép-európai régiót. Szakmai pályafutása során kereskedelmi bankoknál és felügyeleti szerveknél egyaránt széleskörű tapasztalatokat szerzett.

Az Erste új vezetője magyar állapolgár, 2004 és 2010 között a Szerb Nemzeti Bank elnökeként tevékenykedett. Ezt megelőzően négy éven át a szerb jegybank alelnöki posztját töltötte be.

Jegybankárként fontos szerepet játszott a szerb bankszektor és biztosítási piac konszolidálásában, valamint a szabályozói és felügyeleti szervek megerősítésében, továbbá kulcsszerepet töltött be Szerbia nemzetközi pénzügyi intézményekkel folytatott tárgyalásain.

A Banking Rehabilitation Agency (Bankrehabilitációs Ügynökség) alelnökeként közreműködött a bankrendszer átszervezésében, és számos nagybank privatizációs folyamatának elindításában. Ezt megelőzően Frankfurtban a McKinsey&Company kötelékében németországi, lengyelországi és bulgáriai banki projektekben vett részt. Banki pályafutását a frankfurti Deutsche Banknál kezdte, ahol négy éven át Kelet-Közép-Európáért felelős területi vezetőként dolgozott.

A bajai születésű Radovan Jelasity Budapesten járt középiskolába. A chicagói Illinois Egyetem pénzügyi szakán szerzett MBA fokozatot a Belgrádi Egyetem közgazdasági diplomája után.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.