Az MKB vezér a CIB Bankhoz tart

Simák Pál március 31-ével lemond az MKB Bank elnök-vezérigazgatói pozíciójáról, hogy pályafutását egy másik pénzintézetnél, a CIB Banknál folytassa. Utóbbi helyen az igazgatósági elnöke és vezérigazgatója lesz, míg az MKB-nál Sebők András, a bank jelenlegi vezérigazgató-helyettese ül a helyére.

Az MKB Bank elök-vezérigazgatója, Simák Pál március végével lemond posztjáról – közölte a pénzintézet. Utódjául a fő tulajdonos BayernLB Sebők Andrást, a bank jelenlegi operációért felelős vezérigazgató-helyettesét nevezte ki.

Délután még nem volt ismert hova is tart az MKB vezetője, ám kora estére kiderült: az Intesa Sanpaolo 2014. áprilisban Simák Pált nevezi ki a bankcsoport magyarországi érdekeltségének, a CIB Bank igazgatósági elnökévé és vezérigazgatójává. Fabrizio Centrone, a Bank igazgatóságának jelenlegi elnöke és vezérigazgatója a jövőben az Intesa Sanpaolo Csoporton belül fog új, felelősségteljes vezető pozíciót betölteni.

Simák Pál egyébként hat évvel ezelőtt pénzügyi vezérigazgató-helyettesként csatlakozott az MKB Bankhoz. 2012 márciusa óta a bank elnök-vezérigazgatója. 

Vezetése alatt az MKB Bank működése jelentős mértékben átalakult, amit fémjelez az, hogy stratégiailag meghatározó üzletágai megerősödtek, költségbázisa több mint 20 százalékkal csökkent, folyamati hatékonysága szignifikánsan javult. A bank értékesítette az utóbbi évek veszteségeiben jelentős szerepet játszó román és bolgár érdekeltségeit. Az MKB mára csaknem önfinanszírozó, likviditási helyzete mindvégig stabil maradt, tőkeereje szilárd, amit 16 százalék feletti tőkemegfelelési mutatója is alátámaszt – hangoztatja a pénzintézet.  

Sebők András 2001 óta dolgozik az MKB-nál, számos területen, így az IT, az operáció és a retail üzleti területeken töltött be korábban vezető pozíciókat.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.