Vételi ajánlatot tett a Servier az Egisre

Az Egis legnagyobb tulajdonosa immáron a gyógyszercég kizárólagos tulajdonosává akar válni. A bejelentés nyomán a BÉT-en felfüggesztették az Egis kereskedelmét.

Vételi ajánlatot tett az Egis Gyógyszergyár Nyrt. legnagyobb tulajdonosa, a francia Servier csoport leányvállalata az Egis valamennyi részvényére, ezzel a gyógyszercég kizárólagos tulajdonosává akar válni - jelentette be a cég a tőzsde honlapján kedden.

A bejelentést megelőzően az Egis-részvények kereskedését felfüggesztették.

A Servier 100 százalékos leányvállalata, az Arts et Techniques du Progres 28 000 forintos részvényenkénti vételáron készpénzes ajánlatot tett az Egis valamennyi, általa még nem tulajdonolt részvényének megvásárlására. Az ajánlattevő jelenleg az Egis részvényeinek mintegy 51 százalékát birtokolja.

A tőzsde honlapján megjelent tájékoztatás szerint az Egis igazgatósági ülésen vitatja meg a vételi ajánlatot.

A Servier kutatásközpontú gyógyszeripari vállalatcsoport, amely a világ 140 országában több mint 22 000 munkavállalót foglalkoztat, közülük 3000 fő a kutatás-fejlesztés területén dolgozik.

A budapesti központú Egis Gyógyszergyár Nyrt. részvényeinek utolsó, szeptember 23-i záró ára 21 050 forint volt, a papírok 180 napos átlagára 20 241,5 forint.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.