Veszteséges lett a Sziget Fesztivál

Idén valószínűleg veszteséggel zár a Sziget Fesztivál - tudtuk meg Gerendai Károly szervezőtől. Kevesebb volt az abszolút világsztár, ami a közönségből talán mérsékeltebb érdeklődést váltott ki. Szerinte azért hiányzik sok fiatal magyar látogató, mert zömük külföldön dolgozik.

Idén valószínűleg veszteséggel zár a 3,35 milliárd forint költségvetésű Sziget Fesztivál - közölte lapunk megkeresésére Gerendai Károly, a szervező Sziget Kft. vezetője.

Ennek okát leginkább az erős sztárprogram hiányában és a komoly nemzetközi versenyben látja. Idén 360-370 ezer a látogatók száma, ami 15 ezres visszaesés. Gerendai a külföldiek arányát 50-60 százalékra tette.

A hazai látogatószám csökkenésének egyik oka szerinte az, hogy a célközönséget alkotó magyar fiatalok egy része külföldön dolgozik.

Az ügyvezető meglátása szerint a látogatók rendkívül elégedettek voltak az új látványosságokkal, így nem terveznek alapvető változtatást a Sziget stratégiájában.

Inkább azon munkálkodnak, hogy még többeknek tegyék vonzóvá a programokat.

A VOLT és a Balaton Sound rendezvényük a Sziget veszteségét ellensúlyozó nyereséggel zárult, így a kft. valószínűleg szintén szerény plusszal zár majd – szögezte le.

Lassan vége Európa legnagyobb és talán legjobb fesztiváljának
Sziget fesztivál, 4. nap,
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.