Veszi a kalapját Járai biztosítója

Elégedetlen a Magyar Biztosítók Szövetségével, ezért kilép a szervezetből a Járai Zsigmond nevével fémjelzett CIG Pannónia. A biztosító szerint a szövetség túl borús képet fest a piacról.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. menedzsmentje, a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) utóbbi időben folytatott tevékenységét értékelve arra az elhatározásra jutott, hogy május 24-ével kilép a szövetségből. A Mabisz munkáját Horváth Béla, a CIG Pannónia igazgatóságának elnöke az alapítástól kezdve, míg Gaál Csaba, a társaság vezérigazgatója az elmúlt tíz évben kísérte figyelemmel.

A hazai alapítású társaság menedzsmentjének megítélése szerint az utóbbi években bekövetkező gazdasági és jogi változások mentén komoly mértékben differenciálódott biztosítói érdekek képviseletét a biztosító társaságokat összefogó szövetség nem tudta megfelelően ellátni – indokolja a döntést közleményében a CIG.

A biztosító azt is kifogásolja, hogy az elmúlt időszakban a Mabisz kommunikációjában kedvezőtlen változás volt tapasztalható. A szövetség által kiadott sajtóközlemények, amellett, hogy túlzottan negatív képet festenek, jellemzően nem adnak teljes körű képet a hazai biztosítási piac általános helyzetéről.

Fentiekkel párhuzamosan drasztikusan változott a Mabisz biztosítási piacra vonatkozó adatgyűjtési és publikálási metódusa, amely a CIG Pannónia álláspontja szerint nem felel meg a korábbi transzparens gyakorlatnak. Az egyetlen, tőzsdén jegyzett biztosító társaságként a CIG Pannónia a továbbiakban is maximálisan elkötelezett a transzparencia elve iránt – fogalmaz a közlemény.

A hazai pénzügyi kultúra fejlesztése, a pénzügyi ismeretek minél szélesebb körű terjesztése érdekében a CIG Pannónia egy olyan szövetség életre hívását tervezi, amely a pénzügyi szektor számos szereplőjének részvételével fontos szerepet kíván vállalni a hosszú távú megtakarítások szükségességének tudatosításában.

Mint arról nemrég beszámoltunk: a Mabisz két héttel a CIG tőzsdei gyorsjelentése előtt publikálta az idei első negyedévről szóló összefoglalóját, melyben így értelemszerűen nem szerepelhettek a társaság adatai. A CIG számára kiemelten fontos biztosítási piac így hat százalékos visszaesést mutatott, ami nyilván kellemetlen egy tőzsdén jegyzett életbiztosító számára. A Mabisz egyébként két héttel később, immár a CIG adataival kiegészítve újra kiadta összessítését, amely így valóban kedvezőbb lett: bár a visszaesés maradt, de mértéke a felére, három százalékra csökkent.

Járai Zsigmond a CIG egy korábbi sajtótájékoztatóján
Járai Zsigmond a tegnapi sajtótájékoztatón. Arcát adja a biztosítóhoz
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.