Veszi az állampapírt a magyar

Novemberben 98,9 milliárd forinttal nőtt a lakossági állampapír-állomány. Ezzel a forintban kibocsátott lakossági állampapírok teljes mennyisége csaknem 3337 milliárd forintot tesz ki, a Prémium Euró Magyar Államkötvénnyel (PEMÁK) együtt a teljes mennyiség csaknem 4197 milliárd forint.

Mindezt az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. jelentette be. Tájákoztatásuk szerint a Kamatozó Kincstárjegyből (KKJ) novemberben az idei év második legnagyobb értékesítése történt, csaknem 118 milliárd forint értékben jegyeztek a kisbefektetők az állampapírból. Az év eddig eltelt időszakában a KKJ- befektetések tették ki a teljes lakossági állampapír-forgalom 68 százalékát.

A Féléves Kincstárjegyet (FKJ) november közepe óta a kincstár mellett több bank is forgalmazza. Ennek eredményeként az eddigiekhez képest kiemelkedő, 14,6 milliárd forint összegben értékesítettek belőle.

A Prémium Magyar Államkötvény (PMÁK) állománya lejárat miatt 38,6 milliárd forinttal csökkent novemberben. A múlt hónap végén 700,8 milliárd forint volt az államkötvény állománya, ami 26 százalékos növekedés a tavaly év végihez képest.

A Bónusz Magyar Államkötvény (BMÁK) az elsődleges állampapírpiacon kialakult alacsony hozamkörnyezet miatt továbbra is kevésbé keresett: csupán egymilliárd forinttal, 450,6 milliárd forintra

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.