Veszélyben az Európai Központi Bank működése?

Krónikusan túlterhelt az Európai Központi Bank (EKB) dolgozóinak nagy része, a munkavállalók érdekképviselete szerint ez már veszélyezteti az intézmény működését - írta a Financial Times Deutschland (FTD)

A német üzleti lap ismertetett egy belső felmérést, amely szerint a megkérdezett alkalmazottak 80 százaléka túlzottnak érzi a munkaterhelést. Csaknem 20 százalék úgy érzi, hogy a nehéz munka jelentős mértékben és hátrányosan befolyásolja a magánéletét, 16 százalék pedig attól tart, hogy az állandó stressz súlyos egészségi következményekkel járhat - olvasható a HR Portálon.

A dolgozók érdekeit képviselő Nemzetközi és Európai Közszolgálati Szakszervezet (Ipso) szerint a felmérés azt mutatja, hogy a munkavállalókra nehezedő teher "működési kockázatot" jelent. Az EKB a jelenlegi alkalmazotti létszámmal nem tudja ellátni feladatait, "nem is beszélve az intézményre a jövőben háruló újabb, egyre fontosabb feladatokról" - írta a szakszervezet az intézmény vezetőinek küldött levélben.

Az EKB-nál jelenleg 1500-an dolgoznak. Mario Draghi, az EKB elnöke június közepén egy állománygyűlésen létszámfejlesztést ígért. Ez eddig nem történt meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.