Veszélyben a V0: Bukhatjuk a kínai milliárdot?

Elbukhatja a felajánlott egymilliárd eurós kínai hitelkeretet Magyarország. Ha a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) nem tud megállapodni a távol-keleti partnerével, elúszhat V0-s vasúti megépítése.

Erről Szijjártó Péter beszélt a logisztikama.hu-nak. A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára elmondta: a V0-s vasúti beruházás megkezdéséhez a MFB-nek még meg kell egyeznie a kínai partnerbankkal a finanszírozási kérdésekről. Szavai szerint  jelenleg a V0-s projekt finanszírozás ügyében még van egy függő kérdés, amiben az MFB, illetve a China Development Bank nem jutott egyezségre.

Szijjártó Péter kiemelte: ez egy elég jelentős pénzügyi-banktechnológiai kérdés, amiben megállapodásra kell jutniuk a bankoknak, különben az ország nem tudja felhasználni a magyarországi fejlesztésekre felajánlott, egymilliárd eurós kínai hitelkeretet, és így nem jönne létre a beruházás.

Az államtitkár az interjúban többek között azt is elmondta, hogy európai cégek mellett orosz és dél-koreai vállalatok is terveznek logisztikával kapcsolatos magyarországi beruházásokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.