Veszedelmes adatvesztés

Egyre gyakrabban esnek magánfelhasználók adatvesztés áldozatául, míg 5-6 évvel ezelőtt szinte kizárólag vállalati adatokat állított vissza a KÜRT Zrt., addig a tavaly megmentett közel 400 ezer gigabájt adat több mint negyede már otthoni felhasználóké volt.

A társaság közleménye szerint a mobil adathordozók dinamikus térnyerésével a magán adatvesztések számának további drasztikus  növekedése várható, hiszen ma már gyakorlatilag minden háztartásban  előfordul legalább egy merevlemez, fényképezőgép memóriakártya,  pendrive, illetve CD, DVD.

Ráadásul a mobil eszközök miatt az emberek az adataik nagy  részét nem fix helyen tárolják, ami szintén nagyban növeli a  sérülések esélyét. Sok száz gigabájtnyi értékes adat utazik velük  például az autóban, vagy éppen tömegközlekedési eszközökön, a  zsebünkben, vagy a táskában.


A KÜRT tapasztalatai szerint a magánfelhasználók leggyakrabban a  számukra értékes és gyakran pótolhatatlan emlékek, személyes fotók,  videofelvételek, valamint személyes vagyonhoz kapcsolódó  dokumentumok, például adásvételi szerződések, bankszámlakivonatok,  diplomamunkák megmentése érdekében keresik fel a társaságot.

A Magyarországon megfigyelhető tendenciák alapján a társaság úgy  véli, az itteni folyamatok egyértelműen követik a nyugat-európai  piac elmúlt években mutatott fejlődését. A KÜRT Nyugat-Európából  érkező adatmentéseinél a magánfelhasználók aránya meghaladja az 50  százalékot, ami éppen duplája a magyar aránynak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.