Versenyhivatali vizsgálat indult a Provident ellen

A Provident hirdetéseiben azt ígérte, hogy akik pedánsan fizetnek, azok visszakaphatnak valamennyit a törlesztésükből. A GVH gyanúja szerint ez nem mindig így történt.

Eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Provident Zrt. ellen. A kormányközeli napilap szerint a cég korábbi állításaival szemben nem nem fizette ki az ügyfeleknek visszajáró pénz egy részét.

A Provident egyes akciói során visszakaphattak egy- vagy kétheti törlesztőrészletet akkor, ha az egész futamidő alatt pontosan fizettek.

Az adósok egy része viszont azért nem kapta meg a pénzt, mert egyszerre több részletet, vagy a pontos összegnél többet adott oda a pénz beszedésével megbízott közvetítőnek.

A Provident a gyanú szerint nem tájékoztatta ügyfeleit arról, hogy a többletbefizetés miatt is elesnek az akcióban kínált összegtől, nem csak abban az esetben, ha nem rendezik időben a tartozást.

A társaság a napilap megkeresésére közölte, nincs tudomásuk arról, hogy versenyhivatali eljárást indítottak ellenük, mert még nem kaptak hivatalos értesítést. A Magyar Nemzet szerint a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) szintén vizsgálja a társaságot.

Időközben a GVH a nol.hu-nak is megerősítette, hogy vizsgálat indult a társaság ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.