Versenyhivatal vizsgálja, kell-e vizsgálnia a TV2 Megasztár műsorát

A Gazdasági Versenyhivatalhoz a napokban két panasz érkezett a TV2 legnépszerűbb műsora, a Megasztár miatt. A szervezet azt próbálja megállapítani, hogy a csatorna valóban megtévesztette-e a nézőket.

A Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) szerdán két panasz érkezett, amely TV2 legnépszarűbb műsora a Megasztár miatt. A hatóság arra keresi a választ, hogy a tehetségkutató műsorral a csatorna valóban megtévesztette-e a nézőket - mondta Mihálovits  András, a GVH szóvivője.

A kifogások arra vonatkoztak, hogy a csatorna a korábbiakban ugyan tájékoztatta a nézőket, hogyan juttathatják tovább szavazataikkal a versenyzőket, ám ezt követően mégis a zsüri döntött egyikükről. A hivatal most azt vizsgálja ez valóban alkalmas volt-e arra, hogy a nézőket, szavazókat megtévesszék, ha igen akkor elindítják a vizsgálatot. Amennyiben ebben vétkesnek találnák a csatornát akár pénzbírságot is kiszabhat a Gazdasági Versenyhivatal a TV2-re. A szakemberek úgy próbálják eldönteni, hogy valóban megtévesztette-e a csatorna a nézőket, hogy megnézik a Megasztár korábbi reklámjait, illetve a műsorral kapcsolatban felállított szabályokat, és összevetik azzal, hogy ezeket mennyire sikerült a TV2-nek betartania.

A "vizsgálatnak" egy-két hét múlva lehet eredménye. A maximális pénzbírság ebben az esetben egyébként a csatorna előző éves nettó bevételének tíz százaléka lehet, bár ennek kiszabására jelen esetben nincs sok esély. Már csak azért sem, mert ekkora büntetést nagyon súlyos vétségek esetén határoz mag a hivatal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.