Véres győzelem: egy koppenhágai bisztróban a magyar hurka a menő

A magyar véreshurka meggyőzte a koppenhágai magyar bisztró vendégeit, jobban szeretik, mint az étel dán fűszerezésű változatát.

Átszokott a magyaros ízekre néhány étel esetében a koppenhágai Bock Bistro közönsége. Az étlap slágere a lecsó, de van nyúl Eszterházy módra, borjú Kedvessy módra, és rajonganak a dániai vendégek a véres hurkáért, a somlói galuskáért és a kapros-túrós lepényért.

Sárvári Péter, a dán fővárosban található negyvenkét férőhelyes étterem egyik tulajdonosa és vezetője a 180 percben elmondta: vendégeik, mondhatni, teljesen beleszerettek a magyaros véres hurkába. Hozzátartozik, hogy a dánoknak is van ilyen ételük, de annak fűszerezése teljesen más, ők mézzel, valamint fahéjjal ízesítik, rostlapon megsütve szolgálják fel és almakompóttal eszik. Amikor a vendégek megkóstolták a magyart, az jobban ízlett nekik – tette hozzá az éttermes.

A dán ízlésről Sárvári Péter elmondta, a helyeik sokkal több zöldséget esznek, mint a magyarok, amit a bisztró is figyelembe vesz: az étlapon megtalálható az extra zöldségköret. A kicsit több zöldséget leszámítva azonban a vendéglátóhelyen kapható ételek tálalása nem különbözik a magyarországitól.

Széles a felhasznált alapanyagok, húsok köre, de a teljesen őrült dolgokba még nem mentek bele – mondta a tulajdonos. Utóbbiak közé sorolta a belsőségeket, amelyekkel kicsit óvatosabbak, mert ezek az állati részek Dániában nem népszerűek. Ez ott annyira nem divat, hogy még a borjúnyakat is Budapestről kell hozni, akár a kacsanyelvet, és a malacfül is „kizárt dolog” Dániában – mondta Sárvári Péter.

Az itallapon nyolc-tíz magyar vidék kilencven bora található. Jellemző a kedveltségükre, hogy kezdetben a vendégek jellemzően francia bort kértek, de aztán hamar leszoktak róla.

Forrás: Hirado.hu

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.