Vegyünk Masterplastot!

Maximum 400 ezer darab részvény nyilvános tőzsdei értékesítéséről döntött a Masterplast Nyrt. két fő tulajdonosa, az érdeklődők június 3-án minimum 520 forintos árfolyamon tehetnek vételi ajánlatot a vállalat 0,7-2,9 százalékos részesedésére - közölte az építőipari szigetelőanyagot gyártó és értékesítő cég az MTI-vel kedden. A Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában jegyzett Masterplast részvényeit külföldi és belföldi természetes személyek, továbbá külföldi és belföldi intézmények, jogi személyek vásárolhatják meg. Az értékesítés minimum ára kis mértékben marad el a Masterplast részvény utolsó 30 napos átlagárától.

A Concorde Értékpapír Zrt. által lebonyolítandó tőzsdei aukción a befektetők úgy vehetnek részt, hogy vételi ajánlatukat jelzik értékpapírszámla vezetőjüknek. Az aukció június 3-án 9 óra 30 perctől 15 óráig lesz a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) aukciós rendszerében.

A Masterplast tavaly hirdette meg 2020-ig szóló üzleti stratégiáját, melynek célkitűzése, hogy a vállalat 2020-ra az európai szigetelőanyag-piac meghatározó szereplőjévé váljon. A cég tőkepiaci stratégiája alapján stabilan nyereséges működés esetén osztalékfizetés lehetőségét is kilátásba helyezték, amennyiben a társaság nem talál a stratégiai céljainak megfelelő beruházási vagy akvizíciós célpontot.

A vállalat középtávú célja, hogy részvényeinek forgalma, likviditása növekedjen, és azok a tőzsde prémium kategóriájába kerüljenek. A Masterplast két fő tulajdonosa és vezetője Tibor Dávid (40 százalékos részvényes) és Ács Balázs (31,26 százalékos részvényes) a vállalat által kitűzött cél megvalósítása érdekében döntött részvényeik csekély hányadának (0,7-2,9 százalék) értékesítéséről. A cégpapír a hétfői kereskedést 589 forinton zárta, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 593 forint, a legalacsonyabb 370 forint volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.