Végrehajtóktól retteghetnek a fővárosi zsaruk

Több közintézmény mellett meglepő módon a Budapesti Rendőr-főkapitányság is szerepel a NAV végrehajtás alatt álló adózói listáján.

Más állami szférához szorosan kötődő szervezetek mellett a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) is adóvégrehajtási eljárás alatt áll - bányászta ki az mfor.hu a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adatbázisából.

Első látásra szintén meghökkentő, hogy adóvégrehajtás alatt áll többek között a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), a Pest Megyei Kormányhivatal, valamint a főváros VI., VIII., XIII., XVII., XX. és XXIII. kerülete.

A lap kérdésére az adóhatóság adótitokra hivatkozva a konkrét ügyekben nem kívánt nyilatkozni. Azt azonban általánosságban rögzítették: ha az adózó szerepel a listán, akkor "az ellene folyó adóvégrehajtást tényként kell kezelni". Arra a kérdésükre, hogy ez mennyire kirívó eset, azt válaszolták, hogy az adóslistát nem archiválják.

A BRFK a lap kérdéseire nem válaszolt.

A NOL a friss listán fellelte a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetet is.

Délután a NAV közölte, hogy az NMHH csupán adminisztrációs hiba okán került a listára, egyszersmind megkövette a médiahatóságot. A XIII. kerületi önkormányzat pedig azt a fura üzenetet küldte a vs.hu-nak, hogy már megkeresték a NAV-ot 6600 forint igazgatási szolgáltatási díj behajtásának megszüntetése tárgyában, de a NAV nem szüntette meg igényét a szolgáltatási díjra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.