Végrehajtás a Wizz Air ellen

Végrehajtási eljárásig jutott egy utas és a Wizz Air diszkont-légitársaság vitája – derítette ki a Népszabadság cégbírósági adatok és a diszkont-légitársaság válaszai alapján.

Az eset azért érdekes, mert bár az nem ritka, hogy végrehajtási eljárásig jut el egy légi fuvarozó és egy utas panaszos ügye, az azonban igen, hogy az ügy eljut odáig, hogy ennek nyoma legyen a cégbírósági adatokban. Különös tekintettel még arra is, hogy a Wizz Air Hungary anyacége a londoni tőzsdén jegyzett, sikeres vállalkozás. A cég épp tegnapelőtt ismertette legutóbbi üzleti évének igen jó eredményeit.

Nemcsak a repülő, a behajtás is elindult
Nemcsak a repülő, a behajtás is elindult
Reviczky Zsolt / Népszabadság

Lapunk néhány napja vette észre, hogy április 23-i bejegyzéssel, egy mai napig hatályos végrehajtási eljárás csúfítja a képet a Wizz Air magyarországi cégének adatai­ban. Az eljárást még március végén indította Katona Csaba önálló bírósági végrehajtó, annak bejegyzése csaknem egy hónapig tartott. A Népszabadság az ügy kapcsán megkereste a Wizz Airt is, amely azt közölte, hogy a cég már kérelmezte a bejegyzés törlését, mivel a vonatkozó utaskövetelés már annak keltezése előtt rendeződött. A végrehajtót lapzártánkig nem sikerült elérnünk, de az eljárás tegnap este még hatályosként szerepelt a cégadatokban.

Átnézve a Wizz Air Hungary Kft. cégtörténetét, kiderült: a magyar bejegyzésű kft. ellen legutoljára három éve, 2013-ban indult végrehajtás, akkor kettő is, az egyiket egy közjegyző, a másikat pedig a bíróság rendelte el. Iparági szakér­tőink szerint a közjegyző és a végrehajtó rendre kártérítési ügyekben rendelhet el végrehajtást. Ezek az esetek nagy többségében a járattörlés, a jelentős késés vagy az elutasított beszállás miatti, uniós direktíva alapján járó kártérítések, melyet a légitársaságok rendre vonakodva fizetnek ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.