Végleg eltűnhet a Hey-Ho

A csődvédelembe menekült gyártó nem tudott megegyezni a hitelezőivel, így a nagy múltú cégre felszámolás vár.

A májusban csődvédelmet kért, a Hey-Ho gyümölcsleveket is gyártó cég nem tudott megegyezni a hitelezőkkel, a második tárgyalás kudarca pedig azt jelenti, hogy felszámolják az Első Magyar Gyümölcsfeldolgozó és Gyümölcslégyártó Zrt.-t – írja a Napi Gazdaság.

A cég kritikus helyzetét jól mutatja, hogy hónapok óta nem fizetett bért a dolgozóinak. Az érsekhalmi polgármester szerint az önkormányzat számára is komoly érvágás a felszámolás, hiszen a költségvetésük 40 százalékát a cég befizetései jelentették. A cég hónapokkal ezelőtt kért csődvédelmet. Többször is próbáltak a hitelezőkkel megegyezni, de nem jött létre a megegyezés. Az Első Magyar Gyümölcsfeldolgozó és Gyümölcslégyártó Zrt. ellen több végrehajtás is folyik, többek között az adóhatóság is indított ilyen eljárást. 

A Kecskeméti Törvényszékre a felszámolási kérelmet már be is adták, a felszámolási eljárás azonban még nem indult meg. A cég 1,7 milliárd forinttal tartozott a bankoknak és pénzügyi szolgáltatóknak, a dolgozókkal és beszállítókkal szembeni, nem biztosított követelésállománya elérte az 1,9 milliárd forintot – mondta el a Napi Gazdaságnak Horváth Roland, Érsekhalom polgármestere.

2011-ben a vállalat 2 milliárd forint feletti üzemi veszteséget könyvelt el. Az önkormányzat azért adott be egy felszámolási kérelmet, hogy legalább a Bérgarancia Alapból az elmaradások egy részét megkaphassa a cégnek dolgozó 38 család.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.