Végleg elfüstölt a mobiltender

Elutasította másodfokon a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) a negyedik mobilszolgáltató piacra lépését célzó pályázat lezárásával kapcsolatban beérkezett fellebbezéseket, és helybenhagyta az elsőfokú végzést. Ez azt jelenti, hogy bizonytalan időre biztosan elhalasztották a pályázat kiírását.

A pályázaton négy cég a Digi Kft., a DreamCom Távközlési Kft., a  Mobinet Távközlési Projekt Kft. és az Invitel Távközlési Zrt. vett  részt. Közülük az első három adott be fellebbezést az elsőfokú végzés ellen.Az elsőfokú hatóság végzésében a pályázatot 2008 harmadik  harmadában kialakult hazai és nemzetközi gazdasági környezet miatt  okafogyottnak minősítette, mivel úgy ítélte meg, hogy a belépés sikertelenségének kockázata meghaladja azt a reális üzleti modellek  alapján elfogadható szintet, ami a kockázatok szétterítése során mind a pályázó, mind a hatékony frekvenciagazdálkodásért felelős  szervezet oldalán felvállalható.

Az elsőfokú hatóság döntésénél a  fentieken túl figyelemmel volt arra is, hogy a frekvenciablokk a  jövőben a jelenleginél nagyobb piaci értéken, kiszámíthatóbb  körülmények és várhatóan nagyobb érdeklődés mellett lesz  versenyeztethető - ismertetik.

A pályázók elsősorban azt vitatták, hogy a hivatalnak jogában  állt-e végzéssel lezárni a pályázatot. A másodfokú hatóság szerint  az elsőfokú döntés jogszerű volt és a fellebbezések nem voltak  kellően megalapozottak.
A másodfokú végzés jogerős, ellene fellebbezésnek helye nincs,  felülvizsgálati kérelemmel a Fővárosi Bíróságon lehet élni - áll a közleményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.