Erőműbizniszben nyomul a Wallis

Az áramtermeléssel, -kereskedelemmel és kapcsolódó szolgáltatásokkal foglalkozó, Wallis-tulajdonú Alteo megvásárolta a hasonló profilú Sinergyt az Elmű-ÉMÁSZ-tól.

Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. lezárta a Sinergy Energiaszolgáltató, Beruházó és Tanácsadó Kft. felvásárlását az Elmű-ÉMÁSZ-tól - közölte a tőzsdén forgó, a Wallis többségi tulajdonában álló társaság. A vételárat nem hozták nyilvánosságra.

A 2014 decemberében elindított és most lezárt ügylet révén az Alteo 41,25 megawattnyi (MW) villamosenergia- és 226 MW hőtermeléssel bővült. A Sinergy üzemeltet egy közel 40 MW-s úgynevezett "virtuális erőművet" (kisebb erőművek termelését összefogó irányítóközpontot) is, de a felvásárlás révén az Alteo energiakereskedelme is bővül. A Sinergy kilenc projekttársasága szintén teljesen, kettő pedig részben az Alteóhoz került.

Az Alteo újabb fejlesztéseket, felvásárlásokat csak a Synergy tevékenységének beépítése után tervez - közölte Ifj. Chikán Attila elnök. Az Elmű-ÉMÁSZ a jövőben az alaptevékenységéhez közelebb álló, elsősorban az intelligens hálózatokhoz és a megújuló energiák termeléséhez kapcsolódó üzletágakra összpontosít - fogalmazott Marie-Theres Thiell, a német hátterű hazai áramcsoport elnöke.

A 2008-ban alapított Alteo 2014-ben 5,9 milliárd forint bevételt ért el. Hozzá tartozik többek között a győri és a soproni fűtőerőmű, több megújulóenergiás kiserőmű és négy szélerőmű is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.