Véget érnek az elbocsátások a komáromi Nokiánál

Az utolsó 200 dolgozó elbocsátásával véget ért a bejelentett 2 300 fős létszámleépítés a korábban 4 400 főt foglalkoztató komáromi Nokiánál.

Felmondott 200 dolgozójának komáromi gyárában a Nokia. Az intézkedés a korábban bejelentett 2 300 fős leépítés utolsó hulláma - közölte a munkavállalói érdekképviselet vezetője, a gyár üzemi tanácsának elnöke.

Belépési engedély a komáromi Nokiánál - megfelezett létszám
An access pass is worn by union leader Zoltan Laszlo at the Nokia phone assembly plant in Komarom, 85 km (52.8 miles) west of Budapest February 8, 2012. Struggling Finnish phone maker Nokia plans to cut 4,000 more jobs at its plants, 2,300 of them in Hungary, as it seeks to cut costs by moving smartphone assembly work to Asia. REUTERS/Laszlo Balogh (HUNGARY - Tags: BUSINESS INDUSTRIAL EMPLOYMENT)

László Zoltán elmondta: az érintettek nagy része már talált munkát máshol, ezért önként jelentkezett a leépítési programba. Az érdekképviselet és a Nokia magállapodása szerint a vállalat a törvényben előírt összegen túl háromhavi átlagkeresetnek megfelelő juttatást és legalább két hónapig a keresetnek megfelelő álláskeresési támogatást fizet az elbocsátott dolgozóknak.

A Nokia február 8-án jelentette be, hogy Komáromból, Reynosából (Mexikó) és Salóból (Finnország) ázsiai gyáraiba helyezi át az okostelefonok gyártását, ezért a három országban összesen 4 ezer dolgozótól válik meg 2012 végéig. Az elbocsátások előtt a komáromi üzem 4 400 főt foglalkoztatott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.