A T-Mobile nevet vált és korlátlan csomagot kínál

A Magyar Telekom az ország negyven százalékán elérhetővé teszi a 4G-t és korlátlan beszédet kínáló csomagokat jelentett be. A T-Mobile név eltűnik, marad a Telekom.

Örülhetnek a mobiltelefonos nagyfelhasználók: a Magyar Telekom korlátlan beszédet és SMS-t kínáló korlátlan csomagokat kínál mobil előfizetőinek Next néven, azaz konkurens csomagokat kínál a Vodafone tavaly bevezetett RED tarifáihoz. A 15.990 forintos csomag 2 gigabájt adatot és a Telekom mobilhálózatán korlátlan beszéd- és SMS-t kínál. Hálózaton kívülre 100 percet tartalmaz. A 20.990 forintos csomag 3GB adatot és minden irányba korlátlan beszédet és sms-t tartalmaz.

Az alap csomag megegyezik a Vodafone árával, míg a nagyobb csomag egy ezressel olcsóbb annál. A nagy csomagban egy gigával kevesebb adatot kínálnak, mint a Vodafone, igaz, ha elfogy és az ügyfél rendel hozzá plusz egy gigát egy ezresért, akkor forintra ugyanannyiba kerülnek a csomagok. A Vodafone azonban mindkét csomagnál minden irányba kínálja az ingyenes korlátlan perceket, igaz, egyelőre csak 3G adatforgalmat kínál, a T viszont 4G LTE szolgáltatást.

- Ezrekben vagy tízezrekben mérhető az LTE felhasználók száma, ha azt feltételezzük, hogy minden iPhone5 felhasználó aktiválta az új szoftvert, amely lehetővé teszi a 4G-s üzemmódot, akkor biztos tízezrekben mérhető – mondta lapunk kérdésére Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója. Bár nem mondta ki, de szavaiból az következik, hogy a Telekom tízezer fölötti iPhone5 készüléket értékesített a magyar piacon.

Jelenleg hat gyártó több, mint egy tucat készüléke LTE-képes, de a cég arra számít, hogy minden gyártó minden készüléke egy-két éven belül már az új technológiát is használja majd. A Samsung már jelezte, hogy a jövőben minden készüléke tudja majd a 4G adatátvitelt – mondta Keszég Attila vezérigazgató-helyettes. Ennek jegyében a Telekom a lakossági szegmensben már a kisebb csomagokban, például a Mozaik S csomagtól elérhetővé teszi az LTE szolgáltatást, sőt a kis- és közepes vállalkozásoknak kialakított díjcsomagokban is aktiválják azt. A 4G előnyeit preferáló kis és középvállalkozások az okostelefonokhoz kialakított (kisképernyős használat) ÉnCégem csomagokkal,  vagy a laptopos használathoz ajánlott (nagyképernyő) Business Net csomagokkal vehetik igénybe az LTE hálózatot. A T-Systems Magyarország is fokozatosan teszi elérhetővé a nagyvállalati csomagokban a negyedik generációs szolgáltatást, sőt, piaci forrásokból úgy tudjuk, hogy nagyvállalatoknak hamarosan korlátlan mobilnetet is kínálnak.  

Mindez pedig azt jelenti, hogy a szolgáltató teljesen végzett az LTE hálózat tesztjeivel, s most már komolyabb tömegű felhasználót mernek ráengedni a hatvan megabites sebességet nyújtó 4G rendszerre. Ezzel párhuzamosan nő az LTE lefedettség is, lakossági szinten negyven százalékra.

Lapunk kérdésére Christopher Mattheisen emlékeztetett: a hálózat modernizációja tízmilliárdos nagyságrendű beruházás volt, ám azt nem pontosította, hogy a lefedettség növelése mekkora beruházás. Azt azonban elmondta: a továbbiakban az igények függvényében költenek a 4G terjesztésre, ehhez azonban állami oldalról hatékony frekvencia-stratégiára is szükség van.

A Magyar Telekom bejelentette: egységesíti márkastruktúráját, azaz minden szolgáltatást Telekomnak hívnak a jövőben, a fogyasztók pedig a T márkával találkoznak majd. Ez azt is jelenti, hogy szép lassan kivezetik a T-Mobile nevet a piacról – ahogy a legtöbb EU-s országban is így tettek. A T-Mobile márka majdnem kilenc évig volt jelen a magyar piacon, miután 2004. áprilisában a Westelről T-Mobile-ra váltott a mobilcég. A Magyar Telekom arculatának központi elemét jelentő T-betűt (melyet most frissített formában továbbvisznek) és a magenta négyzeteket, kockákat a T-Mobile révén ismerte meg széles körben a magyar közönség. 

A gyors hálózat persze mit sem ér minőségi készülékek és a felhasználók által is minőséginek értékelt tartalom nélkül – mondta Keszég Attila. Ennek jegyében a Magyar Labdarúgó Szövetséggel tárgyalnak arról, hogy a jövőben a T ügyfelek a magyar labdarúgás összefoglalóit is elérhessék laptopon vagy okostelefonon. Kiszélesítik a Moziaréna filmkölcsönző szolgáltatás ügyfélkörét is: rövidesen már nem csak T-Home interaktív TV előfizetők, hanem minden Telekom ügyfél és más szolgáltatók ügyfelei számára is elérhetővé teszi szolgáltatását. A filmek iránt érdeklődők egy online felületen válogathatnak a választékból, amelyeket aztán laptopon, táblagépen, vagy akár a szolgáltatás igénybevételére alkalmas okostelefonon is megtekinthetnek. A szolgáltatásért az ügyfelek már bankkártyájukkal is fizethetnek. 

Magyar Telekom
Magyar Telekom
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.