Vége a győri autóipari beszállítónak

Internetes árverésen adja el eszközeit a győri Magna Steyr. Az autóipari beszállító bezárásával 42 ember veszíti el a munkáját.

A csökkenő rendelésállomány és a romló piaci környezet miatt bezárja győri irodáját a járműfejlesztéssel, gyártórendszerek tervezésével foglalkozó Magna Steyr Engineering Center Hungária Kft. A döntés már 2012-ben megszületett, a 42 munkatárs többsége tavaly megkapta a felmondólevelét, csak néhány munkatárs maradhatott mostanáig, hogy a szerződésekben vállalt kötelezettségeit teljesítse a társaság.

A cég vezetése úgy döntött, hogy a megmaradt eszközöket online elárverezik. Nagy részük irodabútor, szekrények, polcok, íróasztalok, de vannak telefonok, számítógép, szkenner és fénymásoló, két projektort, valamint egy szerver is. Utóbbi a legdrágább darab, a kikiáltási ára 750 euró (230 ezer forint). A cikkek összértéke kikiáltási áron 12 520 euró (3,8 millió forint). Az online licitálást április 11-én zárják.

A Magna Steyr győri irodáját 2001-ben alapították. A járműfejlesztésen kívül gyártóberendezéseket, szerelősorokat, gyártórendszereket terveztek és készítettek. Ügyfelei között az anya- és társvállalatokon kívül olyan cégek voltak, mint az Audi vagy a Volkswagen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.